Services

Kleuranalyse

Kleuranalyse geeft je kracht. Kracht om eruit te zien zoals jij wilt, en van jouw leven te maken wat jij graag wil bereiken. Want de kleuren die echt bij jou passen, geven je een bijna onaardse uitstraling – een die als pure schoonheid wordt ervaren door iedereen die ernaar kijkt. Deze pure schoonheid verschilt enorm van de alledaagse schoonheid die we steeds weer in de media zien. Die schoonheid komt voort uit een vluchtig en vergankelijk ideaal, dat haast onmogelijk te bereiken is, heel veel geld en moeite kost – en eigenlijk niet eens interessant is, want we hebben er al teveel van gezien (prachtig gecreëerd in Photoshop natuurlijk). Wat we hooguit bereiken, is dat we er precies zo uitzien als alle anderen.

Nee, dan deze optie. De pure schoonheid die wordt onthuld door kleuranalyse, is indringend, krachtig, eerlijk, open – en onvergetelijk. En het is beschikbaar voor iedereen. Want om mooi te zijn, hoef je niet de proporties van een model te hebben, of een perfecte huid. Alles wat je nodig hebt, dat heb je al. Het ligt al voor je klaar door de natuurlijke harmonie van jouw gelaatskleur in combinatie met jouw ogen en haar. We hoeven het alleen nog maar te ontdekken!

En dus stel ik voor dat we ons niet meer aanpassen aan een opgelegde ideaal, maar dat we het eens omdraaien. Samen gaan we op zoek naar de esthetische kenmerken die jou als het ware ‘optillen’. Kleur is een van de meest simpele maar krachtige manieren om dit te bereiken. Met de kennis over jouw ideale kleurenpallet op zak, kan niemand je nog wijsmaken welke kleding je moet dragen en hoe je make-up moet zitten. In plaats daarvan ben je in staat om keuzes te maken echt bij jou passen – en die je een leven lang terug zullen betalen. Dat is wat ik voor jou wil bereiken. Jij ook?

Hoe werkt het?

Kleuranalyse (Eng. personal colour analysis, PCA) is een proces waarbij we meten welke kleuren in volkomen harmonie zijn met jouw uiterlijk. Dat doe ik met de hele precieze methode van 12Blueprints. Deze is betrouwbaar en begrijpelijk, en wordt volledig bepaald door de kleurreacties die jouw huid vertoont. Je gaat dus niet naar huis met een pallet dat ik voor je uitkies, maar een die jouw huid heeft uitgekozen!

Een analyse begint met het bedekken van de kleding met een mantel in een speciale kleur grijs die geen kleurreflecties geeft: zgn. neutraal grijs. Ook als het haar lang is, een opvallende kleur heeft en/of geverfd is, wordt het afgedekt met een neutraal grijze stof. Ook ik draag een neutraal grijze jas om de omgeving niet te verstoren.

Daarna gaan de daglichtlampen aan. Door het pure, witte licht en de neutraal grijze omgeving, kunnen nu voor het eerst zien welke kleuren jij werkelijk in je hebt.

Vervolgens begint het verkennen. De eerste set stoffen, ‘drapes’ die ik gebruik, zijn de zogenaamde Key Drapes. Deze zijn vertegenwoordigers van de vier grote kleurenfamilies: glanzend goudgeel voor Spring (lente-type); zilverachtig lilagrijs voor Summer (zomer-type); donker en warm bruin voor Autumn (herfst-type), en diep blauwzwart voor Winter (winter-type). We vergelijken ze tegen elkaar, en leren zo de voorkeuren van jouw gezicht kennen. Hier nemen we rustig de tijd voor, zodat we geen overhaaste beslissingen nemen.

Dan gaan we verder met andere sets die niet een, maar meerdere kleuren van de grote families bevatten, en weer andere die er speciaal zijn om jouw warmte niveau te meten. Ook deze doen we met elkaar vergelijken. Door steeds het pallet, of kleurenfamilie, met de minst positieve effecten af te laten vallen, komen we vanzelf dichter bij het pallet dat jou het beste staat.

Het laatste deel is het spannendst. Met alleen nog behoorlijk goede paletten over, gaan we op zoek naar de absolute winnaar, één die alle anderen overtreft.

Nauwkeurig

Niet alleen de neutraal grijze omgeving en de daglichtlampen dragen bij aan de nauwkeurigheid. Het belangrijkste zijn de drapes.

De drapes die ik gebruik zijn niet zomaar wat ‘lapjes van de markt’, maar zorgvuldig geselecteerde stoffen door mijn docent, en zeer ervaren kleuranalyst Christine Scaman (12Blueprints, Canada). Ze werken samen als een grote puzzel: ze zijn verschillend genoeg om duidelijke kleurreacties te veroorzaken tussen kleurenfamilies, maar ook algemeen genoeg om goed te bevallen op iedereen binnen de kleurenfamilie. Het is heel specialistisch gereedschap.

‘Ondertoon’ en ‘overtoon’

Waarom kost een kleuranalyse zoveel tijd? Waarom kan ik niet gewoon een paar palletten naast je gezicht houden en dan vinden we toch meteen de goede?
In de praktijk is dat heel moeilijk. Probeer maar eens een gekleurd kaartje of een lapje stof in één keer in de goede kleurcategorie te plaatsen. Je zult merken dat het eigenlijk best lastig is  – het kost meestal een paar pogingen. En hier gaat het dan nog om een tweedimensionaal voorwerp, laat staan aan een levend persoon. Jij bestaat uit een heleboel kleuren tegelijk, in 3D, inclusief de prachtig ingewikkelde textuur van de huid. Dan krijg je te maken me de zogenaamde ondertoon en overtoon (Eng. ‘undertone’ en ‘overtone’). De overtoon is de letterlijke huidskleur. De ondertoon is de manier waarop de huid reageert op andere kleuren. De overtoon van de huid (en ook die van de ogen en je haar) geeft eigenlijk heel weinig informatie over jouw kleurpallet. Jouw pallet komt namelijk voort uit jouw ondertoon (‘undertone’). Daarom moeten we dus zo uitgebreid meten.

En zal ik eens iets heel geks zeggen? We weten eigenlijk niet eens goed hoe we eruit zien. Stel, je komt voor je analyse bij mij, en aan het eind zie je jezelf voor het eerst in je eigen kleuren. En dan zie je opeens hoe mooi je eigenlijk bent. De huid is kalm, het driedimensionale opbouw van het hele gezicht is gelijkmatig verlicht, het haar glanst en de ogen hebben een diepe kleur. Vaak valt er een indrukwekkende stilte waarin we beiden met verbazing de harmonie aanschouwen. Het is altijd een bijzonder moment.

Na afloop krijg je een samenvatting van je analyse en een Leidraad met informatie, tips en advies over jouw Season /kleurfamilie.

Tevredenheidsgarantie

Ik wil er graag voor zorgen dat iedereen met een prachtig passend pallet naar huis gaat. Maar mocht je na een paar maanden toch het gevoel hebben dat er iets niet klopt, neem dan contact met me op. In overleg spreken we dan een nieuwe analyse af, zonder bijkomende kosten.

Luxury Drape sessie

De Test Drapes van 12Blueprints, de naam zegt het al, zijn gemaakt om mee te testen. Deze kleuren zijn zorgvuldig geselecteerd om de extremen van hun categorie te vertegenwoordigen. Daardoor merken we het meteen als je wel of niet in de categorie thuishoort, zodat we effectief jouw kleurreacties kunnen meten en bepalen wat wel of niet harmonieus is. Dit maakt de Test Drapes heel waardevol – maar niet per se geschikt om te zien hoe de kleuren eruit zouden zien in mooie kledingstoffen.
Daarom zijn er de Luxury Drapes. Deze passen net als de Test Drapes precies in jouw pallet, maar daarnaast zijn het ook gewoon prachtige stoffen die meer op kledingtextiel lijken. Ze bevatten ook meer kleuren dan de Test Drapes: met meer dan 15 tinten per pallet, kunnen we hiermee vele kleurcombinaties en outfits uitproberen. Jouw favorieten zitten er vast bij!

Guided shopping

Kleding, make-up en accessoires uitzoeken die bij de waaier passen, kan de eerste paar keren een uitdaging zijn. Als je miskopen wilt voorkomen en het liever vanaf het begin goed wilt doen, kan ik meegaan om je te helpen. Dat heeft twee voordelen: je bent meteen in staat om die kleding te laten hangen, die achteraf toch niet in je pallet thuishoorde. En ik kan items voor je vinden die je zelf waarschijnlijk over het hoofd had gezien.
Uiteraard houd ik ook rekening met de vormen en stijlen die het best bij jouw lichaam passen, en bovendien met jouw smaak.

Tarieven

BasispakketUitgebreide pakketLuxe pakket
12Blueprints® analyse12Blueprints® analyse12Blueprints® analyse
Kleurenwaaier van True Colour International, t.w.v. €57,50Kleurenwaaier van True Colour International, t.w.v. €57,50Kleurenwaaier van True Colour International, t.w.v. €57,50
Uitleg over gebruik van de kleurenwaaierUitleg over gebruik van de kleurenwaaierUitleg over gebruik van de kleurenwaaier
Aanbrengen van een simpele make-upAanbrengen van een uitgebreide make-upAanbrengen van een uitgebreide make-up
Op pallet testen (Eng. swatch) van enkele van kleding, accessoires of make-up artikelenOp pallet testen (Eng. swatch) van meerdere kleding, accessoires of make-up artikelenOp pallet testen (Eng. swatch) van meerdere kleding, accessoires of make-up artikelen
Luxury Drape sessie met meer dan 15 van jouw beste kleuren in mooie kledingstoffenLuxury Drape sessie met meer dan 15 van jouw beste kleuren in mooie kledingstoffen
Guided Shopping, met duur van 1 uur
in Leiden of elders
Met na afloop
Samenvatting van je analyseSamenvatting van je analyseSamenvatting van je analyse
Geschreven instructies voor je kleurenwaaierGeschreven instructies voor je kleurenwaaierGeschreven instructies voor je kleurenwaaier
Een leidraad voor jouw pallet, met informatie, tips en adviesEen leidraad voor jouw pallet, met informatie, tips en adviesEen leidraad voor jouw pallet, met informatie, tips en advies
Toegang tot de 12Blueprints/YND Facebook groep (Engelstalig)Toegang tot de 12Blueprints/YND Facebook groep (Engelstalig)Toegang tot de 12Blueprints/YND Facebook groep (Engelstalig)
Foto’s van de Luxury Drape sessieFoto’s van de Luxury Drape sessie
Duur: 3 uurDuur: 4 uurDuur: 4 uur plus 1 uur
Prijs: € 320,- Prijs € 400,-Prijs: € 480,-
(excl. reiskosten, indien van toepassing

Prijzen zijn inclusief BTW.

Betalen
Wij hebben geen PIN. U kunt uitsluitend contant betalen of per bankoverschrijving. In beide gevallen krijg je  een factuur per mail toegestuurd.

Tevredenheidsgarantie
Je ging naar huis met een prachtig pallet, maar het was wel even wennen met die nieuwe kleuren. Probeer het dan in ieder geval een aantal maanden. Heb je daarna nog steeds het gevoel dat er iets niet klopt? Neem dan contact met me op, want dan kan je zonder bijkomende kosten terugkomen om een nieuwe analyse te laten doen.