Over mij

Pure schoonheid brengt geluk

Welke vrouw droomt er niet van? Alle kleding in de kast staat je geweldig en laat zich eindeloos combineren. Het creëren van een fantastische outfit kost maar een paar minuten. Make-up versmelt moeiteloos met jouw gezicht. De perfecte haarkleur is zó gevonden. Shoppen wordt een aangename ervaring, waarbij jij precies weet wat jou het beste staat. En met minder neem je geen genoegen. Iedereen vraagt zich af hoe je het doet.

Uiterlijk is belangrijke factor in communicatie en vrouwen weten dat maar al te goed. Helaas wil het voor veel van ons maar niet goed werken. We hebben niets om te dragen, terwijl de kledingkast vol hangt – soms zelfs met de prijskaartjes er nog aan. Wat we wel dragen, zijn altijd dezelfde paar kledingstukken. En we houden van make-up, maar kost ons veel werk en het lijkt bijna nooit echt fris of natuurlijk. Nog afgezien van de kansen die ons onthouden werden doordat we niet op ons best waren, voelen ons constant ‘niet goed genoeg’. Dat laatste vind ik eigenlijk nog veel erger.
Kleuranalyse (of Personal Colour Analysis) is dé manier om je overvolle maar onbruikbare kledingkast te veranderen in een stijlvolle garderobe waarvan je alles met plezier draagt. Dat is de praktische kant. Maar kleuranalyse gaat veel verder dan dat. Wanneer je ooit gezien hebt hoe mooi je in werkelijkheid bent, gaat er een lichtje branden in je eigenwaarde. En dat is wat kleuranalyse zo magisch maakt.

Een analyse moet natuurlijk wel nauwkeurig zijn. De ‘12Blueprints’-methode die ik gebruik, gecreëerd door Christine Scaman uit Canada, maakt van kleuranalyse een zorgvuldig wetenschappelijk proces. Daarvoor beschik ik over een kleur-neutrale studio met de hoogste kwaliteit LED daglichtlampen en de 12Blueprints Test Drapes, die essentieel zijn voor een betrouwbaar resultaat. Daarnaast zorg ik ook dat jij betrokken bent in het testproces. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat jij begrijpt hoe we tot ons resultaat gekomen zijn. Deze kwaliteit is uniek in Nederland!

Wie ben ik? Mijn naam is Florentina Mossou. Ik kwam kleuranalyse op het spoor toen ik getroffen werd door chronische vermoeidheid. Het werd zo erg, dat ik mijn studie Biologie een paar jaar moest onderbreken. Ik wist dat ik een praktische manier wilde hebben om voor mijn uiterlijk te zorgen, die me weinig inspanning koste. En die heb ik gevonden! (Daarover kun je hier meer lezen (Engels)) Kleuranalyse heeft me veel goeds gebracht – ik heb de hierboven beschreven effecten uit de eerste hand meegemaakt! Daarom wilde ik kleuranalyse naar Nederland brengen.
Je zou mij ‘esthetisch ontvankelijk’ kunnen noemen. Ik beleef plezier aan mooie dingen, buiten in de natuur of in mode en kunst, en mijn eigen uiterlijk hoort daar ook bij. Waar ik vroeger niet eens durfde te zeggen dat ik mooi was, ben ik nu gewoon blij met hoe ik eruit zie.

Ben je nieuwsgierig hoe kleuranalyse precies in zijn werk gaat? Kijk dan hier.
Wil je weten wat er allemaal gebeurt in de studio? Kijk dan op Facebook.
En heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op, ik vertel je graag meer.

Over de naam:
Als je het woord ‘calla’ uitspreekt, klinkt het bijna als het Engelse woord ‘colour’. Natuurlijk heel erg toepasselijk voor een kleuranalyse studio, maar eerlijk gezegd was dat toeval. Ik was zelfs laatste die deze gelijkenis doorhad!
Want ik houd gewoon van de calla lelie, of aronskelk. Eigenlijk houd ik van alle bloemen, maar de calla lelie is voor mij het ultieme symbool van schoonheid. Elegant en simpel, ik krijg er nooit genoeg van.